שוקיים בדבש ויין

מצרכים

  •  מתאים ל 6 מנות
  • בקבוק יין לבן
  • 4 שיני שום
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה (רק אם אוהבים חריף)
  • 1 כפית כמון
  • 5 עלי דפנה
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 250 גרם דבש
  • 12 שוקי עוף

אופן ההכנה

  • חממים תנור ל-180 מעלות
  • בסיר מבשלים את היין עד לרתיחה ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט השוקיים.
  • ממשיכים לבשל עד לרתיחה.
  • מסדרים את השוקיים בתבנית אפייה.
  • מוזגים בעדינות את הנוזל שהכנו על השוקיים.
  • מכסים בנייר כסף ואופים למשך 35 דקות, מסירים את הכיסוי וממשיכים אפייה למשך כ-10 דקות עד להשחמה.