עוגת גבינה קלילה

*ללא גלוטן

מצרכים

אופן ההכנה


מחממים תנור ל-170 מעלות.

מקציפים את החלבונים עם סוכר במיקסר עד לקבלת קצפת תפוחה ויציבה.

מערבבים בקערה גדולה חלמונים, גבינה, קורנפלור ושמנת חמוצה עד לקבלת תערובת אחידה (בשלב זה אפשר להוסיף קליפת לימון או תמצית וניל).

מעבירים שליש מהקצף לתוך תערובת הגבינה ומקפלים בעדינות. מעבירים גם את שאר הקצף ומקפלים עד לאיחוד מלא.

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 30-40 דקות, או עד שהעוגה יציבה ומשחימה מלמעלה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין (העוגה שוקעת מעט, זה בסדר).

ציפוי: מערבבים היטב את השמנת החמוצה והסוכר ומורחים בשכבה אחידה על העוגה. מעבירים לקירור של לילה.

הערות:

* מומלץ להגיש עם פירות.

* אפשר להוסיף לבלילה קליפת לימון או תמצית וניל

סוכר קנים – הוא בעל גבישים קטנים ודקיקים, והוא הכי פחות מעובד והכי מומלץ לשימוש מבין סוגי הסוכר המעובדים. הסוכר מופק מקנה סוכר אורגני, נקי מחומרי הדברה ודשנים כימיים, והוא מכיל ויטמינים ומינרלים ובהם ברזל, סידן ואשלגן